احمد سلطانی شیرازی، دبیر علمی کنگره علمی تصویربرداری بیماریهای زنان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، گفت: طبق آیین نامه وزارت بهداشت متخصصان بیماریهای زنان از سونوگرافی تنها به عنوان یک وسیله تشخیصی میتوانند استفاده کنند.
وی افزود: انجمن تصویربرداری با رعایت این شرایط هیچ مخالفتی با تصویربرداری متخصصان زنان ندارد و متخصصان زنان میتوانند برای تشخصی بیمار خود از سونوگرافی استفاده کنند.
رئیس انجمن رادیولوژی خوزستان تصریح کرد: طبق آیین نامه وزارت بهداسشت این متخصصان زن که از سونوگرافی برای تشخیص بیمار خود استفاده میکنند حق دریافت هیچ گونه وجهی از بابت سونوگرافی بیمار ندارند و در ضمن انجام سونوگرافی را فقط برای بیمار خود میتواند انجام دهند و اگر برای بیمار خود عمل سونوگرافی را انجام دادند حق ارائه گزارش نیز این متخصصان بیماریهای زنان ندارند.
سلطانی شیرازی گفت: متخصصان زنانی که فوق تخصص دارند میتوانند سونوگرافی انجام دهند ولی بقیه فقط حق تشخیص برای بیمار خود به شکل کمکی و رایگان را دارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان داشت: تصویربرداری زنان مسئله حساس و مهمی است که نیاز به تجربه بالایی دارد و تشخیص بیماریهای زنان را نمیتوان به راحتی به افراد غیر متخصص واگذار کرد.
دبیر علمی هفتمین کنگره علمی تصویربرداری بیماریهای زنان درباره خطرات سونوگرافی گفت: خطرات ناشی از سونوگرافی در هیچ جای دنیا تا کنون گزارش نشده است و همه تصویربرداریها چه به شکل ۳ بعدی. یا ۴ بعدی هیچ کدام مشکلی برای بیمار ندارد.
وی خاطرنشان کرد: به بیماران توصیه میکنیم ففط در صورت نیاز تصویربرداری انجام دهند و بودن نیاز و تشخیص دکتر و براساس پروتکل و استانداردها، سونوگرافی انجام ندهند.
رئیس انجمن رادیولوژی خوزستان در پایان گفت: مزیت سونوگرافی ۳ و ۴ بعدی در این است که در جنینهایی که احتمال ناهنجاری وجود دارند را سریع و دقیقتر میتوان تشخیص داد.